top of page
wereldhumanismedag-globe.jpg

21 juni: Wereldhumanismedag

21 juni, de langste dag van het jaar, dag van het licht,  symboliseert voor vrijzinnig humanisten de overwinning van het licht op de duisternis en het geloof in de positieve vermogens van de mens om een wereld te maken waarin voor iedereen een plaatsje is onder de zon.
Dit jaar steken medewerkers (en vrijwilligers) van de huizenvandeMens in heel Vlaanderen en Brussel op 21 juni hun handen uit de mouwen bij een andere organisatie. Elk huisvandeMens gaat in haar lokale gemeenschap bij een andere organisatie aan de slag met een thema dat we als vrijzinnig humanisten belangrijk vinden: zelfbeschikking, mensenrechten, zorg, duurzaamheid.

Vlaams-Brabant

De huizenvandeMens werken buitenshuis op 21 juni :

 • De medewerkers van huizenvandeMens Diest, Tienen en Leuven gaan helpen op de Zorghoeve VZW in Kortenaken. Ze zorgen er voor in beslag genomen honden, katten en andere boerderijdieren.

 • Enkele Leuvense vrijwilligers gaan samen met een consulent helpen in Poverello, zowel bij het koken als opdienen.

 • In Vilvoorde gaan de medewerkers en vrijwilligers van het huisvandeMens zwerfvuil te lijf: ze worden voor één dag 'Vilvoprikker'.  Zin om mee te helpen? bel 02 2537854 of mail vilvoorde@demens.nu

 • In Halle gaan de medewerkers van het huisvandeMens een hele dag meehelpen in het wzc De Maretak.

Wereldhumanismedag: leuke dingen voor de mensen!
 

 • Vilvoorde: mensen in de bloemetjes in AZ Jan portaels
  Naar jaarlijkse traditie zetten we mensen in de  bloemetjes in de inkomhal van  het AZ Jan Portaels in Vilvoorde. Dit jaar doen we dat op 20 juni, tijdens de bezoekuren. Een initiatief van de moreel consulente van de Dienst Levensbeschouwelijke Zorg van het AZ Jan Portaels, in samenwerking met het huisvandeMens.
   

 • Halle: kom het glas heffen op de zomerzonnewende
  De medewerkers van huisvandeMens Halle nodigen je uit om samen met hen het glas te heffen aan de vooravond van Wereldhumanismedag! Ze maken het gezellig  met een hapje, een drankje en een streepje muziek. Je bent welkom op 20 juni tussen 15 en 19u.
  Je kunt er ook meedoen met een chocoladeworkshop (15u10 of 16u25, inschrijven verplicht: halle@demens.nu )
   

 • Diest: ZomerZonneWende-Avond
  HV/Diestse Vrijzinnigen nodigt je uit op hun ZoZoWe-avond (ZOmerZOneWendeAvond) op 21 juni. Na een korte inleiding over Wereldhumanismedag en het belang van Licht en Luchtigheid bieden ze je een gratis drankje en een heerlijk stukje ZoZoWe-ijstaart aan.
  21 juni, 19u30 in VC ‘t Vrij Gedacht, Koning Albertstraat 87, Diest.
  Deelname 1€ voor leden, 3€ voor niet leden.

Vlaanderen en de wereld...

bottom of page