Ode aan de broosheid

logo van 'Ode aan de broosheid'

‘Vertel me […] dat het nut van wankelen

betekent dat je een mens bent

die wat probeert’

Marieke Lucas Rijneveld

We leven in bewogen en onzekere tijden. Oorlog, klimaatdreiging en coronagolven kruipen onder onze huid. Het doet ons beseffen dat we met zijn allen sterke én ook broze mensen zijn. Het is net dat fragiele dat ons met elkaar verbindt, over functies en maatschappelijke posities heen. Zeker als we erover durven praten. Onze broze kantjes houden ons zacht, bescheiden en menselijk. Ze zorgen er voor dat we ‘mede-mensen’ kunnen zijn, want dankzij onze eigen broosheid kunnen we ons ook inleven in het kwetsbare van anderen.

Daarom brengen we een ode aan onze broosheid, door haar in heel Vilvoorde in beeld te brengen in de vorm van veertjes. We willen zo ook al wie zich soms broos voelt een hart onder de riem te steken.

De campagne bestaat uit 2 luiken: Yarnbombing en een raamcampagne.
Aan de raam campagne kan iedereen deelnemen en ook bij de yarnbombingactie kunnen we helpende handen gebruiken.

download de flyer
'Ode aan de Broosheid' is een initiatief van huisvandeMens Vilvoorde en de moreel consulente van het AZ Jan Portaels.

foto van gehaakte veertjes

Yarnbombing

In de periode van 1 tot 10 oktober (10-daagse van de Geestelijke Gezondheidszorg) hangen we kleurrijke gehaakte veertjes in de Vilvoordse bomen en straten, vooral in de buurt van enkele zorginstellingen. Daarmee betuigen we onze sympathie aan onze hulp- en zorgverleners, die zich de afgelopen twee jaar in de strijd tegen corona gooiden. Ook zij voelen zich vaak kwetsbaar. Ook zij zijn mensen zoals jij en ik, krachtig én broos.

Helpende handen gezocht: op 30 september hangen we de veertjes op. Hierbij kunnen we alle hulp gebruiken. Heb jij zin om mee te helpen? Mail naar christine.schneider@deMens.nu of bel 02 253 78 54 

 
 

Raamcampagne

Wil je aan de buitenwereld tonen dat ook jij weet wat broosheid is? Wil je solidariteit betuigen aan al wie zich soms broos en breekbaar voelt? Wil je helpen onze ode aan de broosheid te verspreiden?
Je kunt het ‘ode-aan-de-broosheid-logo’ aan je raam hangen. Als je wilt kan je ook een boodschap of getuigenis delen. Voor de kinderen hebben we ook een kleurplaat, Misschien ook een aanleiding om met je kind eens over broosheid te babbelen?

afbeelding schrijf-raamaffiche

Raamcampagne praktisch

 • Wil je een boodschap over broosheid delen?
  Download de boodschap-affiche (A4, pdf), print het uit schrijf er je boodschap op en hang het goed zichtbaar aan je raam.

 • Wil je geen boodschap delen, maar wel onze campagne mee uitdragen?
  download de affiche met het ode-aande-broosheid-logo (A4, pdf), print hem af en hang het zichtbaar aan je raam.
  Speciaal voor de kinderen: download de kleurplaat, print hem af. Laat je kind(eren) ze naar hartenlust inkleuren. En ja, ook dat mag aan je raam ;-)
   

 • Doe je mee aan onze online campagne? Stuur een foto van je raam naar vilvoorde@demens.nu. Wij plaatsen het dan online. (door je foto op te sturen geef je ons toestemming om hem te publiceren).

 
raamaffiche met het logo
kleurplaat