top of page

ZaVa? jongerenwerking huisvandemens Leuven

ZaVa is de jongerenwerking van huisvandeMens Leuven voor jongeren van 16 tot 28 jaar.

We bieden boeiende workshops en events, maar ook begeleidingen, zowel individueel als in groep.

activiteiten

Wij organiseren workshops en creatieve activiteiten rond zelfbeeld, zelfzorg, zingeving en persoonlijke expressie. En soms ook gewoon voor de fun. Jaarlijks hoogtepunt is ons ZaVa-Festival, dit jaar op 4&5 mei.
Bekijk het maar!

gesprekken

individueel

Wil je je hart luchten of kun je een babbel gebruiken? Onder vier ogen en in alle vertrouwen? Dat kan! We gaan samen op zoek naar zingeving en veerkracht, zonder dat iemand oordeelt of veroordeelt. •Wij luisteren als consulent, niet als therapeut. •Wij luisteren naar jouw verhaal, hoe jij jouw weg zoekt in het leven en wat er allemaal door jouw hoofd en lijf gaat. •Je kunt bij ons terecht met je twijfels, vragen of verhalen. Geen onderwerp is taboe. We werken zonder intake, gaan meteen aan de slag en gaan op jouw tempo verder. Je komt langs, zo vaak als je wil en nodig hebt. Alles wat je vertelt, en is vertrouwelijk en blijft onder ons

groepsgesprekken

In kleine groep snijden we een thema aan en praten er samen over. We volgen een traject waarbij we ook wederzijds vertrouwen opbouwen voor een open gedachtenwisseling. 1.kennismaking 2.verkenning 3.verdieping 4.verandering 5.afronding Dat is het principe, maar afhankelijk van de groepsdynamiek kan het ook anders uitdraaien.

Thema's waar we al rond werken

Kiespijn? Jazeker ( en niet het soort waarvoor je naar de tandartsmoet ;-)

Veel jongeren worstelen met een overvloed aan keuzemogelijkheden: van welke studierichting, hobby , job tot existentiële vragen als ‘wie wil ik worden of zijn’. We focussen op het aspect zingeving en authenticiteit. We gaan ondermeer aan de slag met de inzichten van Nienke Wijnants, uit haar boek ‘Twintigerstwijfels en dertigersdilemma’s’. Veel daarvan is ook toepasbaar op min-twintiger en min-dertigers.

Gewoon zijn is ook OK (maar ja, wat is gewoon?)

We verkennen hoe kwetsbaarheid de sleutel is tot diepere verbindingen met anderen. We leren hoe het delen van onze verhalen en ervaringen ons helpt om begrip en empathie te creëren. En we ontdekken dat het oké is om gewoon te zijn.

agenda-zava
Momenteel geen evenementen
agenda
bottom of page