WEBKOP800px.png

werk terug waarde(n)vol maken

Doet mijn werk nog deugd, en deugt mijn werk nog?

Ons antwoord is volmondig JA, maar…We zijn ook iets kwijtgeraakt!

Hoe we werk terug waarde(n)vol maken? Laten we daar samen aan werken!

waardenvolle workshops

 • Wat?
  In deze reeks workshops zoeken we hoe wij zelf in de eigen werksituatie een verschil kunnen maken. We houden daarbij rekening met het moeilijke karakter van een constante, open dialoog en de individueel unieke belevingswereld. Samen worden we ervan overtuigd dat deze persoonlijke inspanning bijdraagt tot een meer humane samenleving!
  De workshops zijn geïnspireerd op de denkbeelden van Harry Kunneman, oprichter van leergang waardenwerk in Utrecht, auteur van 'Voorbij het dikke ik' en 'Amor Complexitatis'.

 • Voor wie?

  • voor iedereen die werkt

  • in profit of non-profit

  • in om het even welke functie

 • Waar?
  Alle workshops hebben plaats in het huisvandeTolerantie in Leuven

 • Hoeveel?

  • Deelname is gratis, behalve voor de masterclass.

  • Het aantal deelnemers is beperkt, inschrijving is verplicht.

download de flyer (pdf-A4)

Programma

28 en 29 oktober:
hoe mijn zelfbeeld mijn werk mee tekent.

Je maakt kennis met het project 'waardenvol werk' van het huisvandeMens Leuven en gaat creatief aan de slag met de zelfbeeldkoffer 'geestig portret'.

info en inschrijving: kies 28 oktober-15u of 29 oktober-9u30

8 november:
hoe blijf ik overeind in de stroom der protocollen? 

Protocollen en systemen spelen iedereen parten. Alhoewel welzijn en zingeving essentiële waarden en motivatoren zijn, blijken ze toch steeds het onderspit te delven voor controle en orde. We reflecteren samen vanuit onze eigen praktijk ervaringen over manieren om hier mee om te gaan.

info en inschrijving

22 november:
masterclass zingeving op het werk?!

 

masterclass met Rudy Vandamme: dialoog, interventies, ruimte voor persoonlijke inbreng en reflectie, feedback en vertaling naar eigen werksituatie.

De arbeidsplek moet niet alleen vreugdevol zijn, ze moet ook een plek zijn waar medewerkers zich diep mee kunnen verbinden en er hun zingeving kunnen ervaren. Organisaties die daar aandacht voor en kennis van hebben, dragen bij aan zinvol werk voor iedereen.

Deze masterclass is vooral gericht op leidinggevenden en h.r.-medewerkers.

info en inschrijving

18 en 19 november:
feedback geven aan collega's, hoe maak ik het zinvol?

creatieve workshop, interactie, persoonlijke reflectie, handvaten voor zinvol aanpakken van feedback. De opzet is niet het trainen van basisvaardigheden of competentie, wel een persoonlijke oefening om je  beter in je vel te voelen in het aangaan van lastige gesprekken met collega's. 

info en inschrijving: kies 18 november of 19 november

27 oktober en  24 november:
Hoe verzoenen we beleid en werkplek met elkaar?

Werknemers voelen zich vaak in de steek gelaten door het beleid. Ze ploeteren in een moeras van lastige vragen waaraan ze moeten  beantwoorden. Dat weegt op de professional. In deze workshop wordt met de dynamiek van "hoge grond versus moerassigheid" (H. Kunneman) gewerkt om de eigen werkervaring een zinvol en humaan gelaat te geven.

info en inschrijving: kies 27 oktober of 24 november