top of page
bckgrdsiteqrt.jpg

QUARTIER, een plek voor creatief experiment en ontmoeting in Leuven.

hvdmleuvenlogo.png

CONTACT

Home

Coming soon

Programma
Contact

Stuur ons een bericht,
dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Bedankt voor de inzending!

Over ons

In hartje Covid tijd startten het huisvandeTolerantie en huisvandeMens Leuven een gezamenlijk kunstproject: QUARTIER, een toegankelijk, artistiek stadsproject dat aanstormend creatief talent de kans gaf om via kunst verbinding te creëren tussen mens en buurt.

Kunst op verlaten of voorheen onbeminde plekken. Tussen de bermen, tegen blanco gevels en grijze bruggen. Op beton, in parken en godvergeten hoeken.

De publieke ruimte werd een object/subject van verlangen en vormde een alternatief canvas voor de kunstenaar en diens toeschouwers.

QUARTIER had aandacht voor een stad die voortdurend in beweging is, waar vergankelijkheid en vernieuwing hand in hand gaan en niets ooit bij het oude blijft.

 

Ook QUARTIER ontwikkelde mee en wordt vanaf 2023 een eigen plek in onze eigen buurt. Het project keert van buiten naar binnen en duikt onder in het huisvandeTolerantie. De gastheer van dienst kreeg een bescheiden make-over en helpt QUARTIER een toegankelijke, gastvrije stek te worden waarin ruimte voor experiment, creativiteit, diversiteit en ontmoeting op nummer één staan.

Samenleven & leefbaarheid binnen kleine en grote steden zullen in de toekomst blijvende uitdagingen vormen.

QUARTIER hoopt op haar eigen, frisse manier bruggen te bouwen met en tussen de verschillende Leuvense wijken en hun bewoners en wil d.m.v. doorgedreven samenwerking bijdragen aan een fijne, leefbare en creatieve stad.

Het project blijft bovendien kansen geven aan jong, nieuw talent! De toekomst is immers aan de volgende generaties. Zij houden als geen ander vinger aan de pols.

Hun betrokkenheid en visie zijn essentieel voor de uitwerking van onze programmatie.

 

QUARTIER is een initiatief van het huisvandeTolerantie en huisvandeMens Leuven binnen deMens.nu, de vrijzinnig humanistische koepelorganisatie. Vrijzinnig humanisme is een levensbeschouwing gericht op vrijdenken, zingeving en menswaardigheid. De rechten van de mens zijn ons referentiekader. Het geloof in de mens staat centraal.

Over ons
Locatie

Locatie

Brusselsestraat 332
3000 Leuven
logo - huis van de tolerantie-01.png
fakkelwit.png
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

Privacy Policy

bottom of page