top of page
bckgrdsiteqrt.jpg

QUARTIER, een plek voor creatief experiment en ontmoeting in Leuven.

hvdmleuvenlogo.png
Home
Programma

Programma

24/5, 31/5, 7/6 en 14/6

12u-15u

@TOLHUIS
LEUVEN

ZELFLIEFDE IN EEN ZEEFDRUK

WORKSHOP ZEEFDRUKKEN

3 mei

15u-18u

@TOLHUIS
LEUVEN

QUARTIER X  ZaVa?!

O.A. FOTOGRAFIE, BEWEGING & TEKENEN

29, 30 APRIL
& 1 MEI

@TOLHUIS
LEUVEN

De Blo(c)kpiknik

Quartier gooit tijdens de blok haar (tuin)deuren open voor hardwerkende studenten en buurtbewoners!

Breng je eigen picknick mee of proef van onze hapjes, blaas uit in één van onze strandstoelen, geniet van muziek en ontmoet andere blo(c)kkers uit de buurt.

Vrij toegankelijk voor jou en al je vrienden. Hapjes en drankjes aan democratische prijzen.

Blockpiknik_insta.png

Woe 24/5, 31/5, 7/6 en 14/6/2023
12u-15u
@Tolhuis

blockpiknik

Zelfliefde

Wat?

Jongeren worden steeds meer geconfronteerd met de schoonheidsidealen van sociale media. Filters, photoshop, plastische chirugie worden vaker gebruikt om binnen dit “ideaalplaatje” te passen.Hierdoor voelen jongeren zich onzeker en vinden ze het moeilijk om zichzelf te aanvaarden. Wij vinden het belangrijk dat jongeren zich op een veilige plek bevinden, waar ze zich comfortabel voelen met hun eigen geest en lichaam. Om het thema zelfliefde meer bespreekbaar te maken, organiseert huis van de Mens Leuven twee artistieke workshops rond het thema in samenwerking met de organisaties Trill en Scheefdruk.

Workshop zeefdrukken 

Ben je graag creatief bezig en zegt zelfliefde je wel wat? Dan ben je tijdens deze workshop aan het juiste adres!
Samen met Scheefdruk leer je een ontwerp maken om dit op een totebag of een eigen kledingstuk te zeefdrukken. Wat betekent zelfliefde voor jou? Welk beeld roept dit bij je op?  Deze vragen zijn de basis voor je eigen zeefdruk ontwerp.
Klaar om vanuit een ander perspectief naar zelfliefde te kijken? Schrijf je in voor deze workshop!

ws-caroussel.jpg

03/05/2023
15.00u
@Tolhuis

Zeefdruk

Quartier X  ZaVa?!

ZaVa?! kondigt hun festivalweekend aan. Drie dagen vol creativiteit en beweging.

Volg gratis workshops rond fotografie, beweging en tekenen in het verlengde weekend van - 29, 30 april en 1 mei - Het thema dit jaar? Je eigenste zelfbeeld.

Meer info over ZaVa?!

Inschrijven verplicht!

Quartiexzava

Quartier X Dwaalzin
ZIN in ZINE

Ben jij tussen de 18 en 30 jaar en is jouw zoektocht naar zingeving nog steeds volop aan de gang? Dan ben je zeker welkom op deze Dwaalzinavond in Leuven waar we samen in gesprek gaan en een creatieve invulling zullen geven aan de zin en onzin van het dagelijks leven!

Zingeving? Klinkt een beetje zwaar, maar is eigenlijk deel van elk mensenleven! We hebben allemaal nood aan een doel, mensen rondom ons en een toekomstbeeld van een wereld waarin we willen leven. Veel jongeren stellen zich de vraag ‘Is dit het dan?’, maar je bent niet alleen! Tijdens deze dwaalzinavond gaan we creatief en met de nodige humor aan de slag met deze grote vragen!

Je hoeft trouwens helemaal niet creatief aangelegd te zijn om te kunnen deelnemen aan deze avond! We maken samen stap voor stap een zine (een mini-maga-zine). Leef je uit met collage, doodles of poëzie. 

“Let’s make a zine, or better said, let’s heal our inner child!”

Een Dwaalzinavond wil vrijwilligers bij Dwaalzin en andere jongvolwassenen tussen de 18 en 30 jaar samenbrengen. Er wordt een veilige sfeer gecreëerd binnen een beperkte groep zodat we een gesprek rond zingeving kunnen openen. Deze veilige sfeer vraagt een respectvolle houding en openheid van de deelnemers zodat iedereen zichzelf kan zijn.

zininzine.png

27/04/2023
19.30u - 21.30 u
@Tolhuis

zininzine
Quartier X Museumdwalers

Quartier X Museumdwalers

Lange gangen, grote werken, verdwalen in de zalen en gedurfde thema’s bediscussiëren. Museumdwalers nam je mee naar drie verschillende tentoonstellingen met de focus op identiteit en mentaal welzijn. Museumdwalers loopt nu op zijn einde, maar niet getreurd! We nodigen jullie uit voor een chique vernissage met hapjes en drankjes om het samen af te sluiten.

 

Nu is het tijd voor de grande finale. Wij, de vier studenten culturele studies, hebben de feedback vanop de collectieve kladbladen omgezet naar onze eigen posters. Daar zijn we ongelooflijk trots op en deze stellen we graag tentoon tijdens een feestelijke receptie.

 

Kom op 18 april om 20 uur naar het huisvandeTolerantie in Leuven voor een gezellige avond waar je onze prachtige posters kan bewonderen en waar wij een woordje uitleg geven over ons project. 

Iedereen is welkom, dus nodig vrienden uit, schrijf je in via de onderstaande link en zorg dat je erbij bent! Tot dan!

Quartier X Museumdwalers.png

18/04/2023
20.00u
@Tolhuis

Contact

CONTACT

Stuur ons een bericht,
dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Bedankt voor de inzending!

Over ons

In hartje Covid tijd startten het huisvandeTolerantie en huisvandeMens Leuven een gezamenlijk kunstproject: QUARTIER, een toegankelijk, artistiek stadsproject dat aanstormend creatief talent de kans gaf om via kunst verbinding te creëren tussen mens en buurt.

Kunst op verlaten of voorheen onbeminde plekken. Tussen de bermen, tegen blanco gevels en grijze bruggen. Op beton, in parken en godvergeten hoeken.

De publieke ruimte werd een object/subject van verlangen en vormde een alternatief canvas voor de kunstenaar en diens toeschouwers.

QUARTIER had aandacht voor een stad die voortdurend in beweging is, waar vergankelijkheid en vernieuwing hand in hand gaan en niets ooit bij het oude blijft.

 

Ook QUARTIER ontwikkelde mee en wordt vanaf 2023 een eigen plek in onze eigen buurt. Het project keert van buiten naar binnen en duikt onder in het huisvandeTolerantie. De gastheer van dienst kreeg een bescheiden make-over en helpt QUARTIER een toegankelijke, gastvrije stek te worden waarin ruimte voor experiment, creativiteit, diversiteit en ontmoeting op nummer één staan.

Samenleven & leefbaarheid binnen kleine en grote steden zullen in de toekomst blijvende uitdagingen vormen.

QUARTIER hoopt op haar eigen, frisse manier bruggen te bouwen met en tussen de verschillende Leuvense wijken en hun bewoners en wil d.m.v. doorgedreven samenwerking bijdragen aan een fijne, leefbare en creatieve stad.

Het project blijft bovendien kansen geven aan jong, nieuw talent! De toekomst is immers aan de volgende generaties. Zij houden als geen ander vinger aan de pols.

Hun betrokkenheid en visie zijn essentieel voor de uitwerking van onze programmatie.

 

QUARTIER is een initiatief van het huisvandeTolerantie en huisvandeMens Leuven binnen deMens.nu, de vrijzinnig humanistische koepelorganisatie. Vrijzinnig humanisme is een levensbeschouwing gericht op vrijdenken, zingeving en menswaardigheid. De rechten van de mens zijn ons referentiekader. Het geloof in de mens staat centraal.

Over ons
Locatie

Locatie

Brusselsestraat 332
3000 Leuven
logo - huis van de tolerantie-01.png
fakkelwit.png
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

Privacy Policy

bottom of page