top of page
bckgrdsiteqrt.jpg

QUARTIER, een plek voor creatief experiment en ontmoeting in Leuven.

hvdmleuvenlogo.png
Home
Programma

CONTACT

Programma

HVDM II.png

ZELFLIEFDE IN SLAM  POETRY

WORKSHOP SLAM POETRY

29 MAART

19u-21.30u

@TOLHUIS
LEUVEN

ZELFLIEFDE IN EEN ZEEFDRUK

WORKSHOP ZEEFDRUKKEN

19 APRIL

15u-18u

@TOLHUIS
LEUVEN

QUARTIER X  ZaVa?!

O.A. FOTOGRAFIE, BEWEGING & TEKENEN

29, 30 APRIL
& 1 MEI

@TOLHUIS
LEUVEN

zet jouw kunst op

‘Zet jouw kunst(werk) op onze binnenmuur’  

Quartier biedt jou een groot blanco canvas van 2,5m op 2m om mee aan de slag te gaan.  

We voorzien een vergoeding voor materiaal en uitwerking en zorgen voor 

extra promo van jouw kunst op onze socials en website. 

Het thema? Tolerantie. 

Interesse? Stuur jouw portfolio met vermelding van Quartier tegen ten laatste 5 april naar leuven@deMens.nu. Wij laten jou weten welke de volgende stappen zijn.  

Zelfliefde

Wat?

Jongeren worden steeds meer geconfronteerd met de schoonheidsidealen van sociale media. Filters, photoshop, plastische chirugie worden vaker gebruikt om binnen dit “ideaalplaatje” te passen.Hierdoor voelen jongeren zich onzeker en vinden ze het moeilijk om zichzelf te aanvaarden. Wij vinden het belangrijk dat jongeren zich op een veilige plek bevinden, waar ze zich comfortabel voelen met hun eigen geest en lichaam. Om het thema zelfliefde meer bespreekbaar te maken, organiseert huis van de Mens Leuven twee artistieke workshops rond het thema in samenwerking met de organisaties Trill en Scheefdruk.

Slam poetry

Workshop slam poetry

Wil je graag weten hoe je woorden krachtig kan laten overkomen, hoe je een echt podiumbeest kan worden en ben je geïnteresseerd in zelfliefde? Dan is dit DE workshop voor jou!

Samen met de artiest Lars Mwasha van Trill leer je de kneepjes van slam poetry.
Met een open geest gaan we op een poëtische manier aan de slag met zelfliefde. Wat betekent zelfliefde voor jou? Welke impact heeft zelfliefde op het leven? Wat geeft jou energie?
Schrijf je nu in om een echte woordentovenaar te worden!

29/03/2023
19.00u
@Tolhuis

Workshop zeefdrukken 

Ben je graag creatief bezig en zegt zelfliefde je wel wat? Dan ben je tijdens deze workshop aan het juiste adres!
Samen met Scheefdruk leer je een ontwerp maken om dit op een totebag of een eigen kledingstuk te zeefdrukken. Wat betekent zelfliefde voor jou? Welk beeld roept dit bij je op?  Deze vragen zijn de basis voor je eigen zeefdruk ontwerp.
Klaar om vanuit een ander perspectief naar zelfliefde te kijken? Schrijf je in voor deze workshop!

ws-caroussel.jpg

19/04/2023
15.00u
@Tolhuis

Zeefdruk

Quartier X  ZaVa?!

ZaVa?! kondigt hun festivalweekend aan. Drie dagen vol creativiteit en beweging.

Volg gratis workshops rond fotografie, beweging en tekenen in het verlengde weekend van - 29, 30 april en 1 mei - Het thema dit jaar? Je eigenste zelfbeeld.

Meer info over ZaVa?!

Inschrijven verplicht!

Quartiexzava
Contact

Stuur ons een bericht,
dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Bedankt voor de inzending!

Over ons

In hartje Covid tijd startten het huisvandeTolerantie en huisvandeMens Leuven een gezamenlijk kunstproject: QUARTIER, een toegankelijk, artistiek stadsproject dat aanstormend creatief talent de kans gaf om via kunst verbinding te creëren tussen mens en buurt.

Kunst op verlaten of voorheen onbeminde plekken. Tussen de bermen, tegen blanco gevels en grijze bruggen. Op beton, in parken en godvergeten hoeken.

De publieke ruimte werd een object/subject van verlangen en vormde een alternatief canvas voor de kunstenaar en diens toeschouwers.

QUARTIER had aandacht voor een stad die voortdurend in beweging is, waar vergankelijkheid en vernieuwing hand in hand gaan en niets ooit bij het oude blijft.

 

Ook QUARTIER ontwikkelde mee en wordt vanaf 2023 een eigen plek in onze eigen buurt. Het project keert van buiten naar binnen en duikt onder in het huisvandeTolerantie. De gastheer van dienst kreeg een bescheiden make-over en helpt QUARTIER een toegankelijke, gastvrije stek te worden waarin ruimte voor experiment, creativiteit, diversiteit en ontmoeting op nummer één staan.

Samenleven & leefbaarheid binnen kleine en grote steden zullen in de toekomst blijvende uitdagingen vormen.

QUARTIER hoopt op haar eigen, frisse manier bruggen te bouwen met en tussen de verschillende Leuvense wijken en hun bewoners en wil d.m.v. doorgedreven samenwerking bijdragen aan een fijne, leefbare en creatieve stad.

Het project blijft bovendien kansen geven aan jong, nieuw talent! De toekomst is immers aan de volgende generaties. Zij houden als geen ander vinger aan de pols.

Hun betrokkenheid en visie zijn essentieel voor de uitwerking van onze programmatie.

 

QUARTIER is een initiatief van het huisvandeTolerantie en huisvandeMens Leuven binnen deMens.nu, de vrijzinnig humanistische koepelorganisatie. Vrijzinnig humanisme is een levensbeschouwing gericht op vrijdenken, zingeving en menswaardigheid. De rechten van de mens zijn ons referentiekader. Het geloof in de mens staat centraal.

Over ons
Locatie

Locatie

Brusselsestraat 332
3000 Leuven
logo - huis van de tolerantie-01.png
fakkelwit.png
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

Privacy Policy

bottom of page