top of page

Dwaalzin is de vrijzinnig humanistische jongerencommunity van Vlaanderen en Brussel. We zijn een werking voor en door jongeren van 18 tot 30 jaar. We bouwen aan een safe space waarin de zoektocht naar zingeving centraal staat. We ondersteunen per provincie verschillende participatieve projecten.

Meer info via https://dwaalzin.nu/ 

LaLaLoveYou is een podcastproject rond liefde, relaties en seksualiteit. Vrijwilligers tussen 18 en 30 jaar kiezen de topics, brainstormen, volgen een podcastopleiding, nemen de afleveringen op en monteren deze. Het resultaat zijn open en eerlijke gesprekken over thema's die vele jongeren aanbelangen. Elk jaar komt er een nieuw seizoen van de podcast online met enkele nieuwe afleveringen. Ook op Instagram helpen onze LLLY-vrijwilligers met informatie geven over relatie-related topics. Luisteren kan op Spotify!

Boekenklets is een boekenclub voor kletskousen van 18 tot 30 jaar. Het zijn babbelavonden waarbij het boek dienst als gesprekopener. De focus ligt op de maatschappelijke en sociale thema's die in de boeken aan bod komen.

Geen stress bij Boekenklets. Heb je het boek niet kunnen uitlezen? Ben je zelfs niet verder geraakt dan de achterflap? Geen probleem! Iedereen is welkom om mee te praten.

Museumdwalers is een project waar vrijwilligers een tentoonstelling kiezen als startpunt voor een breder gesprek rond een humanistisch jongerenthema. In de groep bezoeken we de expo en voeren we een nagesprek. De vrijwilligers kiezen expo's op basis van thema en vestiging om de aandacht op actuele onderwerpen, om taboes te doorbreken en een safe space te voorzien. Een expobeleving wordt zo een moment om samen te reflecteren over jezelf en de maatschappij. Als afsluiting van het project bouwen we zelf een mini-expo, om onze eigen gesprekken en ideeën te verzamelen.

Vrijwilligers en stagairs zijn jongeren tussen 18 en 30 jaar. Wil jij ook graag vrijwilliger worden bij Dwaalzin, neem dan contact op met felien.vandermotten@demens.nu! Er zijn ook verschillende open stage vacatures voor dit schooljaar. Meer info op onze website.

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page