top of page

Mensenrechtenacties

schrijfmarathon

Amnesty Schrijfmarathon
'achter de tralies'

logo amnesty schrijmarathon
  • Schrijf brieven voor de amnesty schrijfmarathon, thuis, in de bibliotheek, of in huis1800 (schrijfpapier en de voorbeeldbrieven zijn beschikbaar) .

  • Kom naar Het Huis1800 (Frans Gelderstraat 21 , naast het huisvandeMens), deponeer je brief/brieven in de brievendoos achter de tralies van de voormalige politiecel en poseer  voor de photobooth.

  • Krijg een print van de foto van  jezelf achter de tralies

  • Krijg als beloning een boekje of poster met de tekst van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (zolang de voorraad strekt).

Je kunt langskomen van Maandag 12 tot donderdag 14 december:

Dinsdag 12/12: van 16 tot 19u

Woensdag 13/12: van 12 tot 19u

Donderdag 14/12: van 15 tot 19u

Of...op de lancering van deze actie, na de filmvertoning op vrijdag 8/12

Kan je niet op die momenten? Bel of mail ons, misschine vinden we een ander moment om  je achter de tralies kunnen zetten ;-)
tel: 02 253 78 54 - vilvoorde@demens.nu

235 leerlingen van het atheneum deden het al...

Maandag 20 en vrijdag 25 november kwamen 235 leerlingen van het Atheneum Vilvoorde naar Het Huis1800. Ze schreven er samen in totaal maar liefst 478 brieven om mensen wier mensenrechten geschonden worden te steunen. Ze gingen allemaal achter de tralies voor een leuke foto ;-)

scholieren achter de tralies
de Amnesty brievenbus in de politiecel

Eind december worden alle brieven samengeteld met de brieven van de bibliotheek en naar Amnesty International opgestuurd als resultaat van één grote Vilvoordse actie!

Download de flyer (pdf, a5)

Film: 'Bigger than us'. 8/12

biggerthanus
afbeelding FIlm Bigger than us

De 18-jarige Indonesisch-Nederlandse Milieuactiviste Melati Wijssen gaat op bezoekt jonge activisten over heel de wereld en praat met hen over hun werk en leven. Ze vecht op het eiland Bali al jaren tegen plasticvervuiling. Met succes: wat begon met een opruimactie leidde uiteindelijk tot een verbod op plastic zakjes op het eiland Bali. Melati behoort tot een nieuwe generatie van jonge krachtdadige activisten: ze strijden voor het klimaat, voor democratie, mensenrechten of zetten zich in voor vluchtelingen. Soms met gevaar voor eigen leven of veiligheid. Ze zijn de changemakers van vandaag én morgen. De film volgt Melati terwijl ze wereldwijd een aantal jonge changemakers opzoekt. Ze wil begrijpen waar ze de energie en het doorzettingsvermogen vandaan halen om te blijven strijden voor verandering.

Alle info over dit evenement

Vrijdag 8 december, 19.30 (deuren open om 19.u) , Gratis inkom.
Vrijzinnig Ontmoetingscentrum, Frans Geldersstraat 21.

 

Mensenrechten op de Markt

De ‘wildbreiers’ van Yarnbombing Vilvoorde gaan een nieuwe uitdaging aan: in februari 2024 versieren ze de luifel op de grote markt met afbeeldingen van mensenrechten. Een ambitieus project!

Het mensenrechtenkunstwerk is klaar!

Alle informatie hier

gehaakte mensenrechten
mensenrechtenopdemarkt
bottom of page