top of page

Mensenrechtenacties

schrijfmarathon

Amnesty Schrijfmarathon
'achter de tralies'

  • Schrijf brieven voor de amnesty schrijfmarathon, thuis, in de bibliotheek, of in huis1800 (schrijfpapier en de voorbeeldbrieven zijn beschikbaar) .

  • Kom naar Het Huis1800 (Frans Gelderstraat 21 , naast het huisvandeMens), deponeer je brief/brieven in de brievendoos achter de tralies van de voormalige politiecel en poseer  voor de photobooth.

  • Krijg een print van de foto van  jezelf achter de tralies

  • Krijg als beloning een boekje of poster met de tekst van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (zolang de voorraad strekt).

Je kunt langskomen van Maandag 10 tot 15 december:

Ma, di, do: 14-19u, Wo: 10-19u, Za: 14-19u

Bel of mail even voor de zekerheid  zodat er zeker iemand klaar staat om je achter de tralies te zetten (wees gerust: de cel gaat niet op slot ;-) )
tel: 02 253 78 54 - vilvoorde@demens.nu

235 leerlingen van het atheneum deden het al...

Maandag 20 en vrijdag 25 november kwamen 235 leerlingen van het Atheneum Vilvoorde naar Het Huis1800. Ze schreven er samen in totaal maar liefst 478 brieven om mensen wier mensenrechten geschonden worden te steunen. Ze gingen allemaal achter de tralies voor een leuke foto ;-)

logo amnesty schrijmarathon
scholieren achter de tralies
de Amnesty brievenbus in de politiecel

Eind december worden alle brieven samengeteld met de brieven van de bibliotheek en naar Amnesty International opgestuurd als resultaat van één grote Vilvoordse actie!

Film: 'Bigger than us'. 8/12

De 18-jarige Indonesisch-Nederlandse Melati Wijssen vecht op het eiland Bali al jaren tegen plasticvervuiling. Met succes: wat begon met een opruimactie leidde uiteindelijk tot een verbod op plastic zakjes op het eiland Bali.
Melati behoort tot een nieuwe generatie van jonge krachtdadige activisten: ze strijden voor het klimaat, voor democratie,  mensenrechten of zetten zich in voor vluchtelingen. Soms met gevaar voor eigen leven of veiligheid. Ze zijn de changemakers van vandaag én morgen.

De film volgt Melati terwijl ze wereldwijd een aantal jonge changemakers opzoekt. Ze wil begrijpen waar ze de energie en het doorzettingsvermogen vandaan halen om te blijven strijden voor verandering.

Meer info

Vrijdag 8 december, 19.30 (deuren open om 19.u) , Gratis inkom.
Vrijzinnig Ontmoetingscentrum, Frans Geldersstraat 21.

afbeelding FIlm Bigger than us
biggerthanus

Mensenrechten op de Markt

De ‘wildbreiers’ van Yarnbombing Vilvoorde gaan een nieuwe uitdaging aan: volgend voorjaar versieren ze de luifel op de grote markt met afbeeldingen van mensenrechten. Een ambitieus project: de ontwerpen zijn er, de wol is er … maar er moet héél veel gehaakt worden. Vrijwillige hakers zijn meer dan welkom. Je hoeft geen  haak-expert'  te zijn: ook de eenvoudige achtergronddoeken moeten gehaakt worden.

Alle informatie hier

gehaakte mensenrechten
mensenrechtenopdemarkt
bottom of page