top of page

vr 08 dec

|

Vilvoorde

Film: Bigger than Us

Deze inspirerende en hoopgevende film volgt jonge activisten in alle hoeken van de wereld, die zich inzetten voor een betere wereld. Voor iets dat groter is dan zijzelf.

Film: Bigger than Us
Film: Bigger than Us

Tijd en locatie

08 dec 2023, 19:00 – 19:05

Vilvoorde, Frans Geldersstraat 21, 1800 Vilvoorde, België

Over het evenement

De 18-jarige Indonesisch-Nederlandse Melati Wijssen vecht op het eiland Bali sinds haar twaalfde tegen plasticvervuiling. Met succes: haar strijd leidde al tot een verbod op plastic zakjes op het eiland.

Melati behoort tot een nieuwe generatie van jonge krachtdadige activisten: ze zetten zich in om de wereld beter te maken. Soms met gevaar voor eigen leven of veiligheid. Ze zijn de changemakers van vandaag én morgen.

De film volgt Melati terwijl ze wereldwijd een aantal van deze jonge changemakers bezoekt. Ze wil begrijpen waar ze de energie en het doorzettingsvermogen vandaan halen om te blijven strijden voor verandering:

  • Mohamad bouwde een school in een vluchtelingenkamp aan de Syrisch-Libanese grens.
  • Memory komt op voor de rechten van jonge meisjes in Malawi.
  • Xiutezcatl strijdt voor het milieu en de rechten van indianen in Colorado.
  • Mary redt vluchtelingen in de Middelandse zee.
  • Rene is media-activist in de Favela’s van Rio.
  • Winnie helpt vluchtelingen in Uganda om op een duurzame manier zelfredzaam te worden.

Elk op hun eigen terrein tonen deze jongeren ons een prachtige wereld van moed en engagement: je inzetten voor iets voor iets dat veel groter is dan jijzelf. Vandaar de titel: “bigger than us”.

Een film van regisseur  Flore Vasseur, Frankrijk 2021. Taal: Engels, Nederlands ondertiteld.

Bekijk de trailer

Na de film Vertelt Erik Van Mele kort wat de Vilvoodse Raad voor Internationale Raad (VRIS, waar ook hethuisvandeMens deel van uitmaakt) is en doet.  Vervolgens mogelijk heid tot napraten" in jeugdhuis 'Het Huis1800' en kick-off 'Amnesty Schijfmarathon achter de tralies': schrijf één of meerdere brieven en poseer ermee voor een foto achter de tralies van de voormalige politiecellen. 

Gratis inkom, inschrijven niet nodig.

Een Initiatief van huisvandeMens Vilvoorde, in samenwerking met Het Huis1800 en de Vilvoordse Raad voor Internationale Solidariteit.

Deel dit evenement

bottom of page