top of page

vrijwilligerswerk huisvandeMens Vilvoorde 

HvdM_FBadvert_Projectwerking_Branding.jpg
Losse vrijwilliger

Losse vrijwilliger

Een dringende verzending, een zaal klaarmaken voor een activiteit, publiek onthalen, aan een kassa zitten, rondgaan met drank of hapjes op een receptie of feest…  Soms komen we handen te kort: dan vragen we aan onze losse vrijwilligers wie tijd en goesting heeft om een handje te komen helpen. Mogen we jou voortaan ook contacteren? Je kunt altijd nee zeggen, maar je moet soms ook wel eens ja kunnen zeggen natuurlijk.

Interesse? vilvoorde@deMens.nu of 02 253 78 54

Flyeraar

Wil je affiches uithangen of flyers uitdelen in en rond Vilvoorde of in je eigen buurt? Ook als je affiches aan je eigen raam wil hangen, of bij de buren, de plaatselijke bakker, slager… dan horen we dat graag van je. Help jij ons om onze activiteiten ruimer bekend te maken?

Interesse? vilvoorde@deMens.nu​ of 02 253 78 54

flyeraars, afficheurs…

Klasbezoeken animeren

Klasbezoeken animeren

We krijgen regelmatig schoolklassen op bezoek. Ze komen kennismaken met onze werking en het vrijzinnig humanisme. Spreek je graag voor groepen? Ben je bereid om je voldoende in onze werking te verdiepen om daar boeiend over te kunnen praten met kinderen of jongeren? Met jouw hulp kunnen wij vaker zeggen ‘ja, kom maar af!’

Interesse? vilvoorde@deMens.nu of 02 253 78 54

Hulp bij plechtigheden

Met een vrijzinnig humanistische plechtigheid helpen we mensen om van een belangrijk moment in hun leven een onvergetelijke betekenisvolle gebeurtenis te maken. Het kan gaan om vrolijke gebeurtenissen, zoals de viering van een geboorte of het bezegelen van een duurzame relatie, maar soms ook om droevige momenten, zoals afscheid van een dierbare. Natuurlijk mag je je ook tot één soort plechtigheden beperken. 
Het is dankbaar werk, maar er komt heel wat bij kijken. Ook emotioneel. Als jij het ziet zitten, en wij denken na een kennismaking dat je het aankunt, dan voorzien wij een opleiding én een ‘inlooptraject’ op maat.

Interesse? vilvoorde@deMens.nu​ of 02 253 78 54

hulp bij plechtigheden

Gespreksbegeleiding

Vrijzinig humanistische gespreksbegeleiding

Iedereen loopt wel eens ergens tegen aan in het leven. Veel mensen worstelen soms met zingevingsvragen. Om mensen weer op kracht te helpen, bieden we vrijzinnig humanistische begeleidingsgesprekken aan: in ons huisvandeMens, op huisbezoek, in een rustoord, in een woonzorgcentrum, in een ziekenhuis, …  Heb je voldoende inlevingsvermogen en een open houding? Kan je begripvol luisteren zonder de les te lezen? Dan is dit misschien iets voor jou. Uiteraard voorzien we ook hier de nodige opleiding.

Interesse? vilvoorde@deMens.nu of 02 253 78 54

bottom of page