top of page

Specifieke profielen huisvandeMens Tienen

HvdM_FBadvert_Projectwerking_Branding.jpg
Losse vrijwilliger

Losse vrijwilliger

Er zijn zo van die momenten waarop we écht handen te kort komen: een dringende verzending, een zaal klaarmaken voor een activiteit, publiek onthalen op een activiteit, rondgaan met drank of hapjes op een receptie of feest…  Dan vragen we aan onze losse vrijwilligers wie tijd en goesting heeft om een handje te komen helpen, onder het motto ‘nee heb je, ja kun je krijgen’. Mogen we jou voortaan ook contacteren als we weer eens helpende handen nodig hebben?

Interesse? tienen@deMens.nu of 016 81 86 70

Infostandjes

We zijn op veel evenementen aanwezig met een infostandje om aanwezigen te informeren over onze dienstverlening en/of de vrijzinnig humanistische beweging. Soms op activiteiten die we zelf organiseren, of bij activiteiten georganiseerd door onze lidverenigingen of lokale partners. Maar ook op maatschappelijk relevante activiteiten zoals Wereldarmoededag, de Belgian Pride, socio-culturele evenementen, vakbeurzen… zijn we er graag bij. Het liefst zouden we overal aanwezig zijn waar we welkom zijn. En jij kan ons daar als vrijwilliger bij helpen.

Interesse? tienen@deMens.nu​ of 016 81 86 70

Infostandjes

Representatie

Representatie

We worden vaak gevraagd om ergens onze dienstverlening of levensbeschouwing toe te lichten. We krijgen soms ook groepen nieuwsgierigen (bijvoorbeeld schoolklassen) op bezoek. We willen natuurlijk tegen zoveel uitnodigingen  “ja!” zeggen, en onze deuren voor zoveel mogelijk groepen opengooien. Maar dan moet er natuurlijk iemand met kennis van zaken kunnen spreken. Met jouw hulp kunnen wij vaker “ja!” zeggen.

Interesse? tienen@deMens.nu of 016 81 86 70

Onthaal

Elke werkdag van 9 tot 16u30 zijn we open, maar vaak zijn er collega’s buitenhuis aan het werk. Met een klein team van 5 mensen is een permanent onthaal verzekeren niet altijd gemakkelijk. Misschien kan jij ons helpen om onze permanentie te verzekeren? En je hoeft je niet te vervelen, want tussen de telefoontjes en het ontvangen van bezoekers door zijn er misschien nog wel klusjes waar je zin in hebt. Of misschien vind je in onze bibliotheek wel een boek dat je kan boeien tijdens de ‘rustige’ momenten…

Interesse? tienen@deMens.nu​ of 016 81 86 70

Onthaal

Flyeraar afficheur

Promotie: flyeraars, afficheurs…

activiteiten organiseren is een ding, ze moeten ook bekend gemaakt worden. We kunnen altijd wel helpende handen gebruiken bij verzendingen van promotiemateriaal, of het verspreiden van affiches en flyers , in Tienen en ver daarbuiten. Hoe meer helpende handen hoe ruimer we onze activiteiten bekend kunnen maken.

Interesse? tienen@deMens.nu of 016 81 86 70

Hulp bij plechtigheden

Onze vrijzinnig humanistische plechtigheden zijn een groot succes! Het is heel dankbaar werk: mensen helpen om van een belangrijk moment in hun leven een onvergetelijke betekenisvolle gebeurtenis te maken. Dat kan gaan om vrolijke gebeurtenissen, zoals de viering van een geboorte of het bezegelen van een duurzame relatie, maar soms zijn het ook droevige momenten, zoals het afscheid nemen van een dierbare. Met jouw hulp kunnen we nóg meer mensen blij maken. Jawel, ook op droevige momenten als een afscheid kunnen mensen ondanks hun verdriet, blij zijn met een mooie plechtigheid. Natuurlijk mag je je ook tot één soort plechtigheden beperken. Toegegeven: dit werk is niet voor iedereen weggelegd. Er komt tijdens de uitvoering en de voorbereiding heel wat op je af, ook emotioneel. Maar als jij het ziet zitten, en wij denken na een kennismaking dat je het aankunt, dan voorzien wij een opleiding én een ‘inlooptraject’ op maat.

Interesse? tienen@deMens.nu​ of 016 81 86 70

Hulp bij plechtigheden

Helpen bij levenseinde

Helpen bij levenseindedocumenten

Heel wat mensen hebben vragen rond levenseindebeslissingen. Hoe zit dat met palliatieve zorg en euthanasie? Hoe leg je vast dat je bepaalde medische handelingen niet meer wil als je niet meer bij bewustzijn bent? In het huisvandeMens krijgen ze niet alleen antwoord, we helpen ook bij het opstellen van de gewenste levenseindedocumenten. Dat is voor heel wat mensen een geruststelling. Als vrijwilliger kan jij ook opgeleid worden om mensen bij te staan in hun levenseindebeslissingen.

Interesse? tienen@deMens.nu of 016 81 86 70

Vrijzinnig humanistische begeleiding

Vrijzinnig humanisten zoeken zelf hun eigen weg in het leven, geven zelf zin aan hun bestaan. Maar dat is soms gemakkelijker gezegd dan gedaan. Iedereen loopt wel eens ergens tegen aan, waardoor het even niet meer lukt. Iedereen worstelt wel eens met zingevingsvragen. Om mensen weer op kracht te helpen om hun eigen weg te vinden, bieden we vrijzinnig humanistische begeleiding aan. Ondersteunende gesprekken met mensen die er nood aan hebben in een huisvandeMens, op huisbezoek, in een woonzorgcentrum, een ziekenhuis…  Heb  je voldoende inlevingsvermogen en een open houding naar mensen toe? Kan je begripvol luisteren zonder iemand de les te lezen? Dan is dit misschien iets voor jou. Uiteraard voorzien we ook hier de nodige opleiding.

Interesse? tienen@deMens.nu​ of 016 81 86 70

Vrijzinnig humanistische begeleiding

Bib zoekt orde

Bib zoekt orde!

Hou je van boeken? Hou je van boeken ordenen en werk je graag met een computer (na een opleiding Colibris natuurlijk)? Dan zoeken we jou! Samen met Christel, onze onthaalmedewerkster, zorg je dan dat die ruime bib met super interessante boeken eindelijk eens netjes ingevoerd geraakt. Natuurlijk is er tijd om er zelf in te snuisteren en boeken te ontlenen. En heel misschien schrijf je wel graag eens een boekrecensie.  

Interesse? tienen@deMens.nu of 016 81 86 70

bottom of page