top of page

Specifieke profielen huisvandeMens Leuven 

HvdM_FBadvert_Counseling_Branding.jpg

Project life-coaching :
luisterend oor voor jongeren

Life coaching

Ben je ook getroffen door de grote nood van heel wat jonge mensen aan mentale rust.  Het huis wil graag voor deze jongeren een vrijplaats aanbieden. Ben je sterk in luisteren? Kun je je inleven in hun leefwereld. Het huis is momenteel een begeleidingstraject aan het vormgeven. Doe je mee? Sluit je aan bij het opstartend groepje van zes?

Interesse? leuven@deMens.nu of 016 23 56 35

Klasbezoeken

Wil je graag een groep jongeren animeren in klasverband? Durf je voor een groep jongeren te staan Wil je graag een groep jongeren in klasverband animeren?

Het huisvandeMens werkt regelmatig samen met leerkrachten zedenleer samen om jongeren het vrijzinnig humanisme aan de slag te laten gaan aan de hand van presentaties, creatieve workshops, ...

Interesse? leuven@deMens.nu​ of 016 23 56 35

Klasbezoeken

Relatieplechtigheden

Relatieplechtigheden

Wil jij graag de liefde eren? Wil je graag met een koppel aan de slag om hun huwelijksritueel mee voor te bereiden?

Ben jij een woordkunstenaar, dichter of gedichtengoochelaar? En wil je meer zijn dan een ceremoniemeester voor een koppel? Wil het ja-woord van een koppel doen nazinderen?

We zijn op zoek naar mensen die graag creatief met het woord spelen, zowel schrijven als spreken.
Schrijf in voor onze driedaagse opleiding vrijwilliger plechtigheden

Interesse? leuven@deMens.nu​ of 016 23 56 35

Afscheidsplechtigheden

Wil je jij graag Ceremoniemeester PLUS worden voor begrafenissen? Ceremoniemeester PLUS: geen burgerlijk of religieuze plechtigheid, wel iets meer: zowel een intieme en een  persoonlijke plechtigheid als op het leven betrokken humanistisch afscheidsmoment. Wil jij die PLUS worden?

Veel mensen willen graag hun geliefde na de helse coronaperiode herdenken. Ook dit kan je mee ondersteunen. Of wil je graag meedraaien voor het opvangen van eenzame uitvaarten. Ook hier kan je van betekenis zijn voor de regio Leuven.

Schrijf in voor onze driedaagse opleiding vrijwilliger plechtigheden

Interesse? leuven@deMens.nu​ of 016 23 56 35

Afscheidsplechtigheden

Jongerenfeesten voor zesjarigen en twaalfjarigen

Jongerenfeesten

Wil je graag meewerken aan het in elkaar knutselen van een overgangsfeest voor een jongere. Wil je mee nadenken wat het betekent voor een jongere om de overgang naar het eerste leerjaar het lager of naar het secundair over te gaan? Wil je mee dit overgangsritueel vormgeven? Je kan meedraaien met de bestaande feestcomités. Je kan meewerken in klasverband met leerkracht ncz. Je bent een inspirator voor opstartende oudercomités. Of je kan zelfstandig aan het werk gaan. Je mag dus gewoonweg feesten mee helpen organiseren, tegelijk het belang ervan voor de jongeren in de verf zetten zodat de jongere er jaren nadien nog vol lof over spreekt!

Interesse? leuven@deMens.nu​ of 016 23 56 35

Helpende handen voor de tolhuizen

Wij zoeken helpende handen voor allerlei evenementen, vergaderingen, workshops en activiteiten in de twee historische panden, de tolhuizen in de Brusselse straat. Je kan meehelpen met het opstellen van de zalen, het ontvangen van de gasten, het volgen van de inschrijvingen, de catering, tot het helemaal in handen nemen als een professionele zaalbeheerder. Of wil je je uitleven als congresmanager?

Interesse? leuven@deMens.nu​ of 016 23 56 35

Helpende handen

Trajectbegeleider Zelfportret/Zelfbeeld Koffer, alias het Geestig Portret

Trajectbegeleider

Begeleid je graag groepen? Ben je interactief ingesteld?

Wij zoeken begeleiders voor onze speciale tekenkoffer: het geestig portret. Wil je vrijblijvend kennismaking met deze zelfbeeld/Zelfportret Koffer?

Wij demonstreren de koffer en jij bent diegene die dan aan het tekenen gezet wordt!

Interesse? leuven@deMens.nu​ of 016 23 56 35

Leif-punt Vlaams-Brabant

Op de Philipssite van Leuven gaat binnenkort een Leifpunt open.  Het doel is een wekelijks permanentie te garanderen. Wil je meehelpen de nodige informatie te geven over de verschillende levenseindedocumenten zoals de wilsverklaring euthanasie. Wil je meehelpen deze papieren zorgvuldig en correct in te laten invullen? Dan is deze vacature op je 'leif' geschreven!

Interesse? leuven@deMens.nu​ of 016 23 56 35

LEIF-punt
bottom of page