top of page
Compositie_RGB.png
Rouw, Verlies & Levenseinde beurs
Blauw-vlak_edited_edited.png
23.11
OC De Linde, Ransbergstraat 26 te 3350 Linter
14u00 - 20u00
VVK € 2,00 - Kassa € 3,00
Blauw.png
Sprekers

14u30
Barbara Ceuleers

Barbara Ceuleers (1983) is germaniste en journaliste, maar vooral de dochter van haar grote held. Jan Ceuleers was in de jaren 90 directeur televisie van de toenmalige BRTN (nu VRT), maar vooral de papa van Barbara. Hun band werd alleen versterkt door zijn keuze voor euthanasie.

Barbara Ceuleers stelt haar boek DOODgewoon voor."Op 23 november 2020 koos mijn grote held, papa Ceuleers, na een alzheimerdiagnose voor euthanasie."Sindsdien is ze haar gaan verdiepen in het levenseinde, want doodgaan is doodgewoon!

 

Ze haalt de dood uit de taboesfeer en geeft haar een plek in het leven. In DOODgewoon legt ze helder uit waar de hiaten vandaag zitten.

 

Ze stelt de vraag "zijn jou leven en levenseinde echt van jou?"

Barbara-Ceuleers-DSCF0138-200x200[1]_edi

17u30
Wim Distelmans

Wim Distelmans is een Belgisch oncoloog, hoogleraar aan de Vrije Universiteit Brussel, voorvechter in België voor de erkenning van palliatieve zorg en voor de mogelijkheid om euthanasie te kunnen laten uitvoeren.

Niet meer in staat om zelf je zaken te regenen?Wat bij een zware ziekte of dementie?Hoe kan je hierop anticiperen?

 

prof. dr. Wim Distelmans bespreekt het belang van voorafgaande zorgplanning via

de voorafgaande wilsverklaringen, en maakt komaf met een paar belangrijke misverstanden.

Wim Distelmans_edited.jpg
Standen
Wens je zelf deel te nemen als standhouder?
Vind hier de informatie.
Workshops

DOORLOPEND
Haakproject Troostkussen

huisvandeMens Tienen streeft ernaar dat iedereen zich welkom kan voelen in ons huis en dat dit een plaats kan zijn waar mensen verbinding vinden met anderen, maar ook met zichzelf. Zodat dit op die manier misschien ook een beetje jouw huis kan worden. Met onze vrijzinnige humanistische waarden zoals gelijkheid, solidariteit en emancipatie in het achterhoofd proberen we mens, dier en natuur een handje te helpen. Om dit te bereiken, organiseren we regelmatig evenementen en kan iedereen een afspraak maken voor onze verschillende (gratis) diensten. 

Een dierbare verliezen, weggaan van de vertrouwde omgeving, afscheid nemen van een geliefd huisdier, geconfronteerd worden met een ziekte, scheiding van ouders, veranderen van school, etc. Allen hebben

een impact op het leven en welbevinden

van kinderen en brengen rouw met zich mee.

Als troost willen we hen een houvast bieden.

 

Letterlijk...die houvast, dat is ons Troostkussen. Een kussen om vast te houden en te knuffelen, om mee te praten, in te knijpen, op te liggen of lekker mee in slaap

te vallen. Een lief kussen met een gezichtje, een zachte steun in moeilijke tijden.

Troostkussen-nieuwe.png
bottom of page