top of page

Selfie ► Galia Veleva

Galia Veleva

1 jan. 2023

In de rubriek 'selfie' stellen we elke editie een vrijzinnige geest voor. Onze medewerkers, vaste en vrijwilligers, vormen de echte kracht achter de vrijzinnigheid in onze provincie. Vandaar dat we hen in de spotlights plaatsen.
Hallo,

Ik ben Galia Veleva. Ik ben geboren en getogen in een warm nest in Bulgarije. Mijn mama was katholiek, mijn papa orthodox. Op papier, want gelovig waren ze niet.

Er woedde wel een ‘grootouderoorlog’ tussen de twee geloofsovertuigingen waardoor ik voor mezelf al snel uitmaakte: ik word een wereldburger. Ik geloof in de puurheid van de mens en in de gelijkenissen die wij delen.


Ik ben mijn ouders enorm dankbaar dat ze mij mijn eigen keuzes lieten maken. Ik was snel zelfstandig en heel leergierig. Tijdens mijn humaniora zat ik al op kot, in een stad ver van huis. Ik leerde Duits, Engels en Russisch en belandde op mijn achttiende in Leuven. Ik werkte om mijn studies volledig zelf te betalen, en woon nu in Mechelen samen met mijn man en onze fantastische, leergierige tieners.


Ik volg het postgraduaat ‘Praktisch Humanisme’ en startte in februari 2022 bij het Humanistisch Verbond als educatief medewerker voor Vlaams-Brabant. Ik hou van het gemeenschapsvormende van mijn job en van de vele activiteiten en initiatieven rond belangrijke humanistische thema’s.


Ik ben blij dat ik nog elke dag veel mag leren - in mijn job maar ook daarbuiten, in de karate, de academie en het vrijwilligerswerk dat ik doe.


Je merkt het, ik ben niet te stuiten!

bottom of page