top of page

De vrijzinnige verenigingen zijn weer opgestart

3 aug. 2022

Op 21 april 2022 stelden de Grijze Geuzen Vilvoorde hun nieuw dagelijks bestuur voor. Britt Ballings, voorzitster van het Humanistisch Verbond Vlaams-Brabant, en Galia Veleva waren ook aanwezig. Na de twee ‘verloren jaren’ was dit een aangenaam weerzien. Er was leuke muziek, koffie en taart, maar vooral: oude vrienden terugzien en nieuwe mensen ontmoeten.


Het Feest Vrijzinnige Jeugd vond plaats in het weekend van 1 mei. Na een tweedaagse uitstap naar de Hoge Rielen werd het feest afgesloten in de Stedelijke Feestzaal. Alweer een geslaagde editie met trotse ouders en leerkrachten en natuurlijk ook stralende feestelingen.


Op 10 mei organiseerde het Vermeylenfonds samen met de Grijze Geuzen een leuk optreden van Viona Westra: ‘Het Deficietmodel’, een ludieke voordracht met versjes, liedjes en anekdotes over communicatie en solidariteit, over vervreemding en eenzaamheid, over ons lijf dat zijn eigen weg gaat en over de pillenfabriek die ons helpt.


Op 9 juni, ten slotte, stond er een voordracht over Beethoven op het programma van de Grijze Geuzen. Deze activiteit stond in het teken van Vrede voor Oekraïne. Ook Beethoven leefde in een woelige periode van oproer, revolutie, belegering en hongersnood. Laat ons vooral het motto van zijn 9de symfonie niet vergeten: Alle Menschen werden Brüder!


Wees welkom. Doe mee!


Zoals je merkt, gaat het weer vooruit met het Vrijzinnig Centrum in Vilvoorde. Kom gerust naar onze activiteiten. Een boeiende voordracht, een kopje koffie, en vooral natuurlijk: oude vrienden weerzien en nieuwe vrienden maken. Heb je zelf ideeën voor een leuke activiteit, een wandeling, het bezoek aan een tentoonstelling, …. laat het ons weten. En wil je je steentje bijdragen aan de werking van de verenigingen? Helpende handen zijn altijd welkom en een vriendschappelijke sfeer is verzekerd.


Actuele informatie over de activiteiten van de verschillende verenigingen vind je in onze agenda.
bottom of page