top of page

BROTHERS OF SOLIDARITY zorgt voor daklozenhulp en noodhulp in ons land

Veerle Magits

20 aug. 2022

Het hoeven niet altijd groots opgezette initiatieven te zijn die met alle aandacht gaan lopen. Soms zijn kleinschalige daden, die recht uit het hart komen, veel mooier.


Zo ontstond, ergens in oktober 2016, Brothers of Solidarity.

Toen een aantal vrienden samen aan de toog een pintje zaten te drinken, vertelde een van hen, die kok is, dat hij soms naar Brussel ging om paella uit te delen aan daklozen.

Dat verhaal was zo aangrijpend dat de vrienden besloten om dit samen te doen.


De eerstvolgende zondag maakten ze lekker vers eten, verpakten het en brachten het rond bij de daklozen in Brussel. Dit was zo’n succes, en zeker ook een noodzaak, dat ze besloten om het elke week opnieuw te doen.


Ondertussen hebben de vrienden hun werking al wat verder uitgebreid en voorzien ze de daklozen ook van kleding, benodigdheden en levensmiddelen. Daarnaast helpt Brothers of Solidarity ook mensen in nood door snel goederen te verzamelen die dringend nodig zijn. Dat deden ze bijvoorbeeld na de watersnood vorige zomer in Pepinster.


Brothers of Solidarity helpt iedereen, ongezien de situatie, afkomst of verleden. Ze vinden dat iedereen het verdient om gerespecteerd te worden. Het doel van de organisatie is om mensen te helpen met eten, drinken en andere benodigdheden. Hun ambitie is om uit te groeien tot een grotere organisatie, omdat ze zien dat de hulp die ze bieden echt nodig is.


De werking van Brothers of Solidarity is niet mogelijk zonder de hulp van sponsors en donaties van bedrijven en van mensen zoals jij en ik. Meer weten?

Kijk op www.brothersofsolidarity.be of mail naar info@brothersofsolidarity.be..

bottom of page