top of page
llly-webpage2.png

Een tafel, een aantal jongeren en een taboe-onderwerp rond liefde en relaties. Dat is het concept van de podcast-reeks LaLaLoveYou. In 2021 werkten de huizenvandeMens Vlaams-Brabant samen met een groep van 16 enthousiaste jongvolwassenen. Zij namen de touwtjes zelf in handen en bepaalden de thema’s, deden research, schoolden zichzelf bij in het maken van podcasts, namen de afleveringen op, knutselden met geluidseffecten en montage en zorgden voor promotie op de sociale media. Een podcast die helemaal is gemaakt door jongeren dus, met iedereen die geïnteresseerd is als doelpubliek.

Benieuwd? Volg dan ‘LaLaLoveYou’ in je favoriete podcast-app of op Spotify. Een overzicht van de beschikbare platforms vind je op www.anchor.fm/lalaloveyou.

In 2022 gaan we met een nieuwe groep enthousiastelingen van start. Ook zij zullen podcast afleveringen maken vanuit hun eigen interesses en ervaringen. We schuwen de moeilijke thema’s niet en praten recht uit het hart. Zo hopen we ook onze luisteraars te raken en te verbinden.

Aan de podcast reeks gingen enkele webinars vooraf. In elke aflevering behandelen experts een thema waar nog steeds veel vooroordelen over bestaan. De gesprekken werden inhoudelijk mee voorbereid door nieuwsgierige jongeren. Je kan de webinars hieronder herbekijken.

LaLaLoveyou is een project van Dwaalzin, de jongerenwerking van deMens.nu, en dehuizenvandeMens Vlaams-Brabant.

Dwaalzin is een platform voor jongeren van 18 tot 30 jaar dat, zoals de naam al zegt, focust op zinzoeken en dwalen toestaat. Alles gebeurt voor en door jongeren. Dwaalzin schopt al eens graag tegen de schenen om voor zoveel mogelijk jongeren een veilige ruimte te kunnen opeisen. Voor meer info over onze andere initiatieven: www.dwaalzin.nu.

bottom of page