top of page

zo 17 apr

|

Diest

Zondagsfilosofen en consulenten

De Diestse Vrijzinnigen nodigen jullie met veel plezier uit op een sessie "Zondagsfilosofen". Uitzonderlijk zullen er deze maal niet alleen de klassiekers geschonken worden maar hebben jullie ook de gelegenheid om olijfolie te proeven.

Zondagsfilosofen en consulenten
Zondagsfilosofen en consulenten

Tijd en locatie

17 apr 2022, 10:00 – 12:30

Diest, Michel Theysstraat 5, 3290 Diest, België

Over het evenement

Philippe Bruyninckx van de Olijfwinkel zal jullie van 11.00 hr inwijden in de geheimen van de olijf en haar geperste lekkernij. Aangeraden wordt om voor de tasting alleen maar water te nuttigen.

Extra virgin olijfolie, een maagdelijk (?) gezond vet

Olijfolie vind je in elke gezonde keuken. De onverzadigde vetten en antioxidanten zijn de ideale partner om je cholesterol onder controle te houden, en je hart en bloedvaten in topconditie.

Maar misschien heb je ook vragen over olijfolie: Mag je met olijfolie bakken? Is de groene beter dan de gele? Waarom is olijfolie gezond? Moet je olijfolie filteren, of verlies je kwaliteit door dit proces? Kies je best voor modern geproduceerd of traditioneel? Bevat olijfolie niet veel calorieën? Is Italiaanse de beste? Wat staat er allemaal op het etiket van een olie, en worden we daar eigenlijk wijzer van? Hoe onderscheid je een goede olie van een slechte? …

Philippe Bruyninckx, een van onze leden, heeft in 2018 de opleiding tot professioneel olijfolieproever in de prestigieuze olijfolieschool O.N.A.O.O. vervolmaakt. Uniek als Belg.

We hebben Philippe op zondag 17 april uitgenodigd om duidelijkheid te scheppen rond dit vloeibare goud. Dit kan het best tijdens een proeverij waarbij je heel wat achtergrondinformatie krijgt. Je zal leren hoe een goede olijfolie te herkennen en hoe het smaakpallet van een gezonde en goede olijfolie je gerechten opwaardeert.

Praktisch

- De proeverij start om 11 uur, maar we openen de deuren van ’t Vrij Gedacht al vanaf 10.30 uur. Om je smaakpapillen hun werk te kunnen laten doen tijdens de degustatie, is het sterk aanbevolen om 1 uur op voorhand niet meer te roken of koffie te drinken.

- Max. 20 deelnemers

Het tonen van een CST is niet langer van toepassing en de dracht van een mondmasker is optioneel of bij sterke drukte.

Deel dit evenement

bottom of page