top of page

do 18 apr

|

huisvandeTolerantie

Workshop Healing Movements

bewegings- en lichaamsexpressie

Workshop Healing Movements
Workshop Healing Movements

Tijd en locatie

18 apr 2024, 19:30 – 21:30

huisvandeTolerantie, Brusselsestraat 332, 3000 Leuven, België

Over het evenement

Praattherapieën kunnen erg nuttig zijn. Toch zijn er nog meer opties. Soms kan het om één of andere reden moeilijk of ongemakkelijk zijn om je verbaal uit te drukken. Trauma, stress, gevoelens van depressie of angst zetten zich vaak vast in het lichaam. Beweging, waaronder danstherapie, kan een aanvullend therapeutisch hulpmiddel zijn.

Het kan je helpen om (opnieuw) contact te maken met je lichaam, en om je emoties zonder woorden uit te drukken.

Tijdens deze workshop kom je al bewegend en dansend bij je gevoelens, en leer je ze te omarmen en mogelijk los te laten op een creatieve en laagdrempelige manier.

Er is geen danservaring vereist om deel te nemen.

BIO

Brenda Anyango is een trotse Keniaanse vrouw gevestigd in België. Ze behaalde een Master in de Klinische Psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel. Na ervaring te hebben opgedaan in psychodiagnostiek en het therapeutisch begeleiden van personen met een verslaving in het psychiatrisch ziekenhuis Asster in Sint-Truiden en Psychiatrische kliniek Alexianen in Tienen, alsook gewerkt te hebben als studentenpsycholoog binnen Studie Begeleiding Centrum aan de VUB, werkt ze nu fulltime als zelfstandig psychologe. Naast praattherapie biedt ze ook bewegingstherapie in de vorm van dans. Verder heeft ze een bijzondere interesse in diversiteit en cultuursensitieve zorg en zet ze zich in voor het verbeteren van het mentale welzijn binnen de Afrikaanse Diaspora. Ze hoopt op die manier de stigmatisering en het taboe rond de mentale gezondheid binnen deze doelgroep te doorbreken.

In haar vrije tijd houdt ze zich liefst bezig met dansen, lezen, vrijwilligerswerk, muziek en reizen.

[EN]

Brenda Anyango is a proud Kenyan based in Belgium. She holds a Masters in Clinical Psychology from the Free University of Brussels. After having gained experience in psychodiagnostics and the therapeutic counseling of people who struggle with addiction in the Asster psychiatric hospital in Sint-Truiden and the Alexianen Psychiatric clinic in Tienen, and working as a student psychologist within the Study Guidance Center at the VUB, she is currently working as an independent psychologist. Besides talk-therapie she also provides dancetherapie. As a black clinician she has a special interest in diversity and cultural competent/sensitive care and is committed to improve mental well-being within the African Diaspora. This way she hopes to break through the stigmatization and taboo surrounding mental health within the Black community.

In her spare time she prefers to dance, read, volunteer, listen to music and travel.

Tickets

  • Workshop

    € 5,00
    Uitverkocht

Dit evenement is uitverkocht

Deel dit evenement

bottom of page