top of page

di 18 jun

|

CC Den Amer

VOLZET! Een waardig levenseinde / zorgvolmacht

Lezing door prof Wim Distelmans (oncoloog, LEIF) en door Jakobus Monteyne (notaris) over jouw rechten als patiënt en als individu en over wat je nu al kan regelen voor je eigen levenseinde. Zowel de zorgvolmacht als de wetgeving rond palliatieve zorg en euthanasie komt aan bod.

VOLZET! Een waardig levenseinde / zorgvolmacht
VOLZET! Een waardig levenseinde / zorgvolmacht

Tijd en locatie

18 jun 2024, 20:00 – 22:00

CC Den Amer, Nijverheidslaan 24, 3290 Diest, België

Over het evenement

Let op, deze activiteit is VOLZET!

Deze avond wordt samen georganiseerd met H.V./De Diestse Vrijzinnigen. 

Een levenseinde in eigen regie, dat is waar professor Wim Distelmans al decennia mee voor ijvert. Hij blikt terug op het parcours en kijkt vooruit naar welke rechten wij als patiënt nog hopen te verwerven.

Notaris Kobe Monteyne verheldert de mogelijkheden die een zorgvolmacht ieder van ons geeft. Op diverse vlakken kunnen we onze wil nu al laten spreken voor later. 

Euthanasie, of een zelfgekozen levenseinde, komt relatief weinig voor. Toch spreekt dit thema erg tot de verbeelding. Dankzij de euthanasiewet weten mensen meer en meer dat ze de regie over hun levenseinde zelf in handen kunnen houden. Er bestaan echter ook andere, veel frequentere beslissingen bij het levenseinde waarbij de inspraak van de patiënt helemaal niet zo duidelijk is.

Tijdsschema van de avond:

19.00u deuren open

20.00u aanvang lezing

21.30u einde lezing

Deel dit evenement

bottom of page