top of page

wo 19 apr

|

Halle

Te hard geloven in technologie als oplossing en het humanisme

Met alle uitvindingen van de laatste 100 jaar is ons leven immens veranderd. Dankzij de technologie werd ineens heel veel mogelijk. Te veel misschien? Welke impact heeft technologie op onze vrijheid, op onze menselijke verbinding met elkaar en op onze privacy?

Te hard geloven in technologie als oplossing en het humanisme
Te hard geloven in technologie als oplossing en het humanisme

Tijd en locatie

19 apr 2023, 19:30 – 22:00

Halle, Joseph Possozplein 40, 1500 Halle, België

Over het evenement

Met de recente ontwikkelingen inzake technologie wordt het makkelijk om op autoritaire wijze mensen te volgen in hun doen en laten (surveillance). We hebben tijdens de pandemie allemaal QR codes leren gebruiken om naar het café te gaan. Ook belooft technologie ons een langer leven en boven-menselijke vermogens. Harrari schrijft in dat verband over de geboorte van de God-mens (homo deus) die de gewone mens vervangt (homo sapiens).

Misschien is het tijd om onze plaats in het groter geheel met een hernieuwde nederigheid tegemoet te gaan? Of denken we met technologie de natuurwetten te slim af te zijn?

In een boeiende uitwisseling met Professor dr. Paul De Hert gaan we in op deze vragen en deelt hij inzichten met ons, die hij als jurist in de afgelopen bewogen jaren heeft uitgediept.

Inschrijven niet verplicht, wel gewenst. 02 383 10 50 - halle@demens.nu

Tickets

  • Ticket - Te hard geloven in

    € 0,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page