top of page

do 28 mrt

|

Raadzaal Halle

Ouders onder hoogspanning. Leer stress in je gezin begrijpen en aanpakken

Ouders onder hoogspanning. Leer stress in je gezin begrijpen en aanpakken
Ouders onder hoogspanning. Leer stress in je gezin begrijpen en aanpakken

Tijd en locatie

28 mrt 2024, 19:00 – 21:00

Raadzaal Halle, Oudstrijdersplein 18, 1500 Halle, België

Over het evenement

In een gezin met jonge kinderen heerst vaak een gezellige drukte. Het is een aaneenschakeling van grote en kleine mijlpalen die we voor geen geld zouden willen missen.

En toch… het jonge gezinsleven is behalve een unieke ervaring ook een bron van stress. En daar hebben we allemaal wel eens mee te maken.

Want kinderen gedragen zich nu eenmaal onvoorspelbaar. En als ouder heb je vaak weinig controle over situaties. Elk op zich zijn die niet onoverkomelijk, maar opgeteld kunnen ze leiden tot een chronisch stressgevoel.

Tijdens de lezing legt professor en stressexpert Marie-Anne Vanderhasselt uit hoe stress sluipend ons gezinsleven binnendringt. Wat gebeurt er in  ons brein wanneer het onder spanning staat? Waarom is het zo belangrijk om als ouder ook, of zelfs in de eerste plaats, voor jezelf te zorgen? Aan de hand van voorbeelden uit het dagelijkse leven zet ze de theorie om in herkenbare situaties. En zo reikt ze handvaten aan voor ouders onder hoogspanning.

Als onderzoeker én mama van drie jonge kinderen, weet Marie-Anne Vanderhasselt wat het is om vele bordjes tegelijk in de lucht te houden. De stress waarnaar ze zoveel onderzoek doet, voelt ze ook binnen haar gezin.

De inzichten van vijftien jaar onderzoek, deelt ze nu met andere ouders van jonge kinderen. 

Ervaar je als ouder (nog) geen problemen in je gezin? Ook dan is de lezing interessant. Het gaat immers over het alledaagse leven, ons gedrag en onze emoties bij het ouderschap.

Vooraf inschrijven via halle@demens.nu of 02 383 10 50.

Gratis.

Een samenwerking met Huis van het Kind Halle, Humanistisch Verbond - Ouderkracht en OSB VUB Geuzenheuvels

Deel dit evenement

bottom of page