top of page

do 01 dec

|

Woonzorgcentrum Oleyck

Lezing Wim Distelmans: Een Waardig Levenseinde (VOLZET!)

Een boeiende lezing over waardig levenseinde, door prof. dr. Wim Distelmans, die mee aan de wieg stond van de euthanasiewet op 28 mei 2002.

Lezing Wim Distelmans: Een Waardig Levenseinde (VOLZET!)
Lezing Wim Distelmans: Een Waardig Levenseinde (VOLZET!)

Tijd en locatie

01 dec 2022, 19:00

Woonzorgcentrum Oleyck, Oscar Huysecomlaan 2, 3400 Landen, België

Over het evenement

Wim Distelmans is kankerspecialist en professor in de palliatieve geneeskunde aan zijn alma mater, de Vrije Universiteit Brussel. Binnen het UZ Brussel is hij verantwoordelijk voor supportieve en palliatieve zorg. Als een van de pioniers in België voor de erkenning van palliatieve zorg, vocht prof. dr. Distelmans voor het recht op euthanasie. Hiervoor werd hij in 2003 bekroond met de Arkprijs van het Vrije Woord, in 2008 met de Tenrei Ohta Award van de World Federation of Right to Die Societies, in 2010 met de Dwaallichtprijs en in 2012 respectievelijk met de Lucien Steinbergprijs, de prijs Maatschappelijke Valorisatie van de VUB en hij werd ook ambassadeur van het Davidsfonds. In 2015 werd hij laureaat van de Prijs Vrijzinnig Humanisme.

Prof. dr. Distelmans stond als oprichter mee aan de wieg van de oprichting van de verschillende organisaties die deel uitmaken van het expertisecentrum Waardig Levenseinde W.E.M.M.EL.. Hij is o.a. voorzitter van het Forum Palliatieve Zorg, Omega en het Cédric Hèle Instituut, richtte met het UZ Brussel het eerste supportief dagcentrum TOPAZ  en het consultatieteam ULteam op en bekleedt de Leerstoel ‘Waardig Levenseinde’ van deMens.nu aan de VUB. Hij is oprichter van LEIF en covoorzitter van de Federale Commissie Euthanasie. Hij is auteur van diverse buitenlandse en binnenlandse wetenschappelijke artikels.

Tickets

  • Ticket Waardig Levenseinde

    € 0,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page