top of page

do 20 apr

|

GO! basisschool 't Klein Atheneum

Lezing "Dagboek 1933"

Dirk Verhofstadt stelt zijn nieuwste boek voor: "Dagboek 1933"

Lezing "Dagboek 1933"
Lezing "Dagboek 1933"

Tijd en locatie

20 apr 2023, 20:00

GO! basisschool 't Klein Atheneum, Oude Vestenstraat 12, 3300 Tienen, België

Over het evenement

Op 30 januari 1933 werd Hitler met de hulp van rechts-conservatieve politici rijkskanselier van Duitsland. Ze dachten hem onder controle te kunnen houden, maar, gesteund door het geweld van SA-knokploegen, draaide Hitler in enkele maanden de democratie de nek om. De Duitsers koesterden de illusie dat vrijheid voorgoed verworven was, maar al snel werden politieke partijen en vakbonden verboden, kranten gecensureerd, opposanten en Joden opgesloten in concentratiekampen.

Over de auteur

Dirk Verhofstadt (1955) is doctor in de moraalwetenschap en professor Media en Ethiek aan de Universiteit Gent. Hij schreef politiekfilosofische boeken zoals Pleidooi voor individualisme, De derde feministische golf en Atheïsme als basis voor de moraal, waarin hij resoluut kiest voor een seculiere samenleving. In 2016 verscheen Salafisme versus democratie en in 2018 schreef hij samen met Paul Cliteur In naam van God, waarin hij een volledig jaar terroristische aanslagen in kaart bracht.

Deuren: 19u30

Start voordracht: 20u00

Inkomprijzen (ter plekke te betalen, cash of via payconiq)

€ 10 (standaard)

€ 8 (lid TVK)

€ 5 (student / leerling)

Vooraf inschrijven is wenselijk en is voor ons een hulp om de zaalschikking beter voor te bereiden. Maar late beslissers zijn ook welkom! 

Deze lezing is georganiseerd door de Tiense Vrijzinnige Kring, i.s.m. huisvandeMens Tienen

Deel dit evenement

bottom of page