top of page

za 28 mei

|

Halle

Levensknutselatelier - Sessie 4: De kunst van het genot!

Dit voorjaar gaan we in een traject van 6 sessies dieper in op hoe onze gedachten ons welzijn bepalen en hoe we weetjes uit de filosofie kunnen inzetten om ons welzijn te bevorderen.

Levensknutselatelier - Sessie 4: De kunst van het genot!
Levensknutselatelier - Sessie 4: De kunst van het genot!

Tijd en locatie

28 mei 2022, 13:30 – 16:00

Halle, Molenborre 28/2, 1500 Halle, België

Over het evenement

Dit voorjaar gaan we in een traject van 6 sessies dieper in op hoe onze gedachten ons welzijn bepalen en hoe we weetjes uit de filosofie kunnen inzetten om ons welzijn te bevorderen. Wat mag je verwachten? Je wordt aan het denken gezet, je wordt geprikkeld door boeiende opvattingen uit de filosofie, die je misschien een nieuw perspectief zullen bieden. We proberen de vertaalslag te maken naar het dagelijks leven, we kiezen voor diepgang, maar zeker niet voor ingewikkelde hoogdraverijen… aldus: toegankelijk voor iedereen.

Sessie 4: De kunst van het genot!

Hoe gaan we om met pijn en genot? Is het ons einddoel? Is het een obstakel naar een vervullend leven? Verschillende klassiek filosofische stromingen hebben verschillende interpretaties over omgaan met genot. Sommigen trachten het op een uitmuntende wijze te maximaliseren. Anderen leggen meer nadruk op het vermijden van pijn. Voor sommigen is het het hoogste goed. Voor anderen slechts nuttige feedback op weg naar een vervullend leven. En ook vandaag wordt de omgang met positieve emoties uitgebreid onderzocht... Welke kunstige omgang met genot en pijn wil jij ontwikkelen?

Deel dit evenement

bottom of page