top of page

zo 17 mrt

|

Zaal De Manège

Lentefeest Tienen 2024

Collectief lentefeest voor leerlingen niet-confessionele zedenleer

Lentefeest Tienen 2024
Lentefeest Tienen 2024

Tijd en locatie

17 mrt 2024, 10:00

Zaal De Manège, Sint-Jorisplein 20, 3300 Tienen, België

Over het evenement

PROGRAMMA

9u30 Ontvangst feestelingen

9u45 Ontvangst familieleden

10u00 Start plechtigheid 

Welkomstwoord door Georges Baeten (voorzitter TVK)

10u15 Optreden Urkie Purkie

11u00 Plechtig moment

11u30 Dansje door feestelingen + uitdelen van de cadeaus

11u40 Fotomoment

11u55 Slotwoord | Einde plechtigheid

Het Lentefeest is een feest en een plechtigheid voor de leerlingen uit het eerste leerjaar die de lessen niet-confessionele zedenleer (NCZ) volgen in de scholen van het werkingsgebied Tienen (Boutersem, Hoegaarden, Glabbeek, Zoutleeuw, Linter, Landen en Kortenaken). Het lentefeest wordt voorbereid door de leerkrachten NCZ.

De overstap naar de grote school is gezet. In de lessen niet-confessionele zedenleer komen zij in aanraking met morele vraagstellingen op maat van het kind. Hiermee worden ze geholpen door Knubbe de zedenleerbeer die in het eerste "beerjaar" zit. Dit belangrijk moment verdient daarom een feest om hier even bij stil te blijven staan.

Het Lentefeest omvat een feestelijke voormiddag van dans, toneel, animatie en een korte plechtigheid waarop we de eerste stapjes naar het ouder worden als kind vieren. De toneelvoorstelling van ongeveer 45 minuten door een professioneel gezelschap stelt op een speelse en niet belerende wijze, morele waarden in het voetlicht. De kinderen krijgen de volle aandacht op het podium met de voorstelling van een ingeoefende dans. De begeleiders geven tekst en uitleg bij de betekenis van dit feest in een plechtig moment dat afgesloten wordt met de uitreiking van een oorkonde en een kleine attentie.

Ouders kunnen in alle vrijheid familieleden en vrienden uitnodigen voor dit feest. In de Manège is er ruim plaats voor iedereen (max. een duizendtal aanwezigen). Dit jaar zijn ongeveer 450 aanwezigen aangemeld.

Een organisatie van Tiense Vrijzinnige Kring, leerkrachten N.C.Z. en huisvandeMens Tienen

Deel dit evenement

bottom of page