top of page

zo 22 mei

|

CC De Kruisboog

Interlevensbeschouwelijke Ontmoetingsdag in Tienen

Leer de verschillende levensbeschouwingen kennen in Tienen en neem deel aan een gegidste wandeling met fotozoektocht. Maak kennis met de Evangelische gemeenschap 'De Weg', ons huisvandeMens, moskee 'Assalam' en de Broeders Alexianen.

Interlevensbeschouwelijke Ontmoetingsdag in Tienen
Interlevensbeschouwelijke Ontmoetingsdag in Tienen

Tijd en locatie

22 mei 2022, 12:00 – 18:00 CEST

CC De Kruisboog, Sint-Jorisplein 20, 3300 Tienen, België

Over het evenement

Vlaams-Brabant is niet alleen multicultureel, maar ook multireligieus. Om dialoog en respect tussen de verschillende levensbeschouwelijke gemeenschappen te bevorderen, organiseren ORBIT en het Agentschap Integratie en Inburgering, samen met de levensbeschouwingen, gebedshuizen en de Vlaams-Brabantse lokale besturen voor de tweede keer interlevensbeschouwelijke ontmoetingsdagen. Je krijgt de kans om de religies en levensbeschouwingen beter te leren kennen en je kennissenkring te verbreden.

In Tienen kan je deelnemen aan één van de twee gegidste wandelingen (om 13u30 en om 14u00) aan CC De Kruisboog (Sint-Jorisplein 20). Daar zal de Evangelische gemeenschap 'De Weg' je ontvangen. Vervolgens bezoek je ons huisvandeMens en de moskee 'Assalam', alsook de Broeders Alexianen.

Tijdens de wandeling neem je deel aan een fotozoektocht. In elke locatie ga je namelijk op zoek naar het symbool van elke gemeenschap. Eindplaats is de Sint-Germanuskerk (Veemarkt 36).

Inschrijven kan via johan@orbitvzw.be 

Deel dit evenement

bottom of page