top of page

vr 16 jun

|

Leuven

Floreren op de Plek der Moeite (met Rudy Vandamme)

GAAT NIET DOOR VERSCHOVEN NAAR NAJAAR Op een activistische manier een verschil maken in je dagelijks werk: allesbehalve makkelijk, wel de moeite waard. Maar hou houd je het vol?

Floreren op de Plek der Moeite (met Rudy Vandamme)
Floreren op de Plek der Moeite (met Rudy Vandamme)

Tijd en locatie

16 jun 2023, 13:30 – 16:30

Leuven, Brusselsestraat 332, 3000 Leuven, België

Over het evenement

Vele medewerkers die vanuit idealen en zingeving werken, wil het goede doen. Maar ze stoten op de starheid van de praktijk. Misschien probeerde je zelf al eens iets maar werd je teruggefloten. Of misschien botste je tegen de sociale druk van de collega’s. Het is een hele kunst om dan niet op te geven en op de ‘Plek der Moeite’ te blijven staan. Het is een hele opgave om niet op te geven. Volhouden mag niet leiden tot eronderdoor gaan. Toch is ‘Floreren op de Plek der Moeite’ is een interessante vaardigheid en levenshouding. Er zijn wel degelijk zaken die je kunt doen om er zelfs met plezier op die ‘plek der moeite’ te blijven proberen.

In deze workshop staan we stil bij het hoofdstuk “Floreren op de Plek der Moeite” uit het boek Deep Evolvement van Rudy Vandamme. Het begrip ‘De Plek der Moeite’  (zie hier een uitdiepende omschrijving door Andre Wierdsma) kreeg ging de laatste maanden viraal in middens van personeelsbeleid. Met dit begrip hebben we het over veranderingswerk. Elke medewerker wordt uitgedaagd om in het dagelijks werk een verschil te maken. Activisme en meewerken aan fundamentele verbeteringen op het werk, is op die manier ook een onderdeel van ieders werk. Het wordt een focus op vergaderingen en briefings onder collega’s. In deze workshop werken we met het Vorkmodel en geven we tal van handvaten om op de Plek der Moeite binnen je werk een zinvol verschil te maken.

Het liefst hebben we dat je ook inschrijft voor de workshop 'Idealist tegen wil en dank' met Rudy Van Damme op 9 mei. Er is een opbouw. Lukt dit niet, je bent hartelijk welkom in elke workshop afzonderlijk.

Meer over Rudy Vandamme

Deze workshop maakt deel uit van de reeks ‘waardenvolwerk’. Achtergrondinfo en het volledige programma op www.waardenvolwerk.be

Deel dit evenement

bottom of page