top of page

di 30 mei

|

Leuven

30 mei is een blik-OPENER : meer zorg voor verbinding in de werkomgeving

Workshop in samenwerking met Leuven Restorative City en Kamer van Koophandel VOKA Vlaams Brabant. Voor zowel profit als non profit. Hoe anders durven te kijken naar conflicten en spanningen tussen collega, in een organisatie. Hoe de moed niet te verliezen! Herstelgericht werken biedt hoop!

30 mei is een blik-OPENER : meer zorg voor verbinding in de werkomgeving
30 mei is een blik-OPENER : meer zorg voor verbinding in de werkomgeving

Tijd en locatie

30 mei 2023, 13:30 – 31 mei 2023, 16:30

Leuven, Brusselsestraat 332, 3000 Leuven, België

Over het evenement

De wereld is in een razendsnelle verandering terecht gekomen. Golven van conflicten en velerlei maatschappelijke spanningen zijn dagelijkse kost, ook op de werkplek. Wetenschappelijke rapporten wijzen tegelijk op diepgaande hoopvolle kansen die vragen om meer aandacht. Eén hiervan is de herstelgerichte, “restorative” benadering. Deze wil bijdragen tot een andere oplossing van conflicten en vreedzaam samenleven. Leuven profileert zich hier als Leuven Restorative City, en wil mee die beweging die haar oorsprong vond binnen justitie,  in handen nemen.

In deze workshop staan we stil bij wat dit “herstelgericht werken” betekent voor een organisatie en de rol van de leidinggevenden, teamleiders, HR mensen, professionals hierin. We staan stil bij hoe die complexe dynamische wereld zich aandient in jouw werksituatie en hoe interne spanningen en conflicten kunnen omgebogen worden naar een positieve flow voor jezelf, je collega’s, jouw team en organisatie. Herstel, Leuven Restorative City, is dus méér dan alleen maar conflicten oplossen op een andere manier, maar ook een aangename leef- en werkomgeving met meer geborgenheid en minder stress creëren. Het gaat om een breed perspectief, gaande van anders conflicten oplossen tot preventief handelen binnen een warme zorgzame basiscultuur. Maar hoe krijg je daar dan orde in? En wat kan jij als persoon, je organisatie, je school, je bedrijf dan bijdragen? De HERSTELPIRAMIDE (Deklerck, 2005) biedt een uitstekend kader. van samenhang en ordening; Herstel start met een andere aanpak van conflict,en gaat verder in het versterken van vrijheid in relaties. het gaat om vrij en  blij en vrij kunnen leven in een verbindende omgeving. De ‘herstelpiramide’ is een wetenschappelijk model, oorspronkelijk ontwikkeld als kader voor een herstelgerichte gevangenis (en niet te verwarren met de preventiepiramide). Ze toont tal van praktische mogelijkheden hoe je aan de slag kunt met herstelgericht werken. en zo kunt werken aan een warme, veilige, communicatieve  organisatiecultuur. Dit komt organisaties, bedrijven op alle vlakken ten goede. 

Deze workshop past in het kader van waardenVolwerk : doet mijn werk nog deugd voor mij, dat is de grote levensvraag die hier als een rode draad doorheen dit aanbod van workshops loopt ! 

Deel dit evenement

bottom of page