flammart2022bckgrd.jpg

14 jun. 2023

Best smart wearables of 2023

Etienne Maes

In ons vorig nummer stond het thema ‘Vrijheid’ centraal. Door de link te leggen met de Oekraïense realiteit zijn, wegens plaatsgebrek, een aantal artikels weggevallen. We willen jullie de bijdrage over ‘positieve/ negatieve vrijheid’ echter niet onthouden.

Best smart wearables of 2023

14 jun. 2023

Van bedelaar tot kunstenaar: hoe ontsnappen uit de hel?

Dominique Ducomble en Etienne Maes

De Diestse Vrijzinnigen pakken in een volgende tentoonstelling opnieuw uit met een merkwaardige kunstenaar: Piet Vandenhende. Het leven én werk van Piet past perfect in dit themanummer over armoede. Zijn doorzettingsvermogen en optimisme zijn een bron van inspiratie.

Van bedelaar tot kunstenaar: hoe ontsnappen uit de hel?

17 mei 2023

Pay it forward

Sonja Callay

Er vliegen jachtvliegtuigen over. Betekom, Beauvechin, de militaire luchthaven ligt zelfs in niet-gemotoriseerde vogelvlucht vlakbij.
Ik voel de Oekraiënse mensen die ik in de afgelopen weken heb ontmoet, ineenkrimpen en ik krimp mee.

Pay it forward

15 jun. 2022

Bezorgd om mensen

Sonja Callay

Annemie Vanrompay en Mieke Pieters werkten hun hele carrière in onderwijs. Tegenwoordig zetten ze zich in voor de BOM, Bezorgd Om Mensen. Deze vzw organiseert zowel de voedselbank als de sociale winkel in Tienen, samen met een veertigtal vrijwilligers. Sommigen van hen zijn zelf kansarm. De BOM is neutraal en pluralistisch. Iedereen die nood heeft, is er welkom. Annemie en Mieke wilden ons vooral feiten geven, want die zijn hallucinant. En de toestand verslechtert. Dat pikt ook de media op.
Sinds ons gesprek met Annemie en Mieke lijkt het onderwerp overal aanwezig. VRT NU weidde er een artikel aan, in De Standaard verscheen een paginagrote reportage over de Community Health Workers , … Eindelijk aandacht.

Bezorgd om mensen