top of page

zo 22 mei

|

Landen

Interlevensbeschouwelijke Ontmoetingsdag in Landen

Leer de verschillende levensbeschouwingen kennen in Landen, en plant samen de "Boom der Verbinding".

Interlevensbeschouwelijke Ontmoetingsdag in Landen
Interlevensbeschouwelijke Ontmoetingsdag in Landen

Tijd en locatie

22 mei 2022, 14:00 – 18:00

Landen, Attenhovenstraat 171, 3404 Landen, België

Over het evenement

Vlaams-Brabant is niet alleen multicultureel, maar ook multireligieus. Om dialoog en respect tussen de verschillende levensbeschouwelijke gemeenschappen te bevorderen, organiseren ORBIT en het Agentschap Integratie en Inburgering, samen met de levensbeschouwingen, gebedshuizen en de Vlaams-Brabantse lokale besturen voor de tweede keer interlevensbeschouwelijke ontmoetingsdagen. Je krijgt de kans om de religies en levensbeschouwingen beter te leren kennen en je kennissenkring te verbreden.

In Landen planten we samen met de vertegenwoordigers van de verschillende levensbeschouwingen de “boom van verbinding” als symbool van verbinding tussen jong en oud, en verbinding tussen alle levensbeschouwelijke gemeenschappen in onze stad. We kiezen opnieuw voor een sequoia, een sterke boom met een lange levensduur die welzijn en veiligheid symboliseert.

Iedereen is welkom om 14 uur in de Beemden, tussen de grote vijver en de Rietgors.

Na het planten van de boom van verbinding starten verschillende wandelingen (tot 18 uur): naar de protestantse kerk in de Rumsdorpstraat, de katholieke Sint-Gertrudiskerk in de Kerkstraat 26, of naar het Huis van het Kind, O. Huysecomlaan 2A waar de vrijzinnig humanisten u onthalen. Elke gemeenschap stelt zich voor en gaat graag met de bezoekers in gesprek.

Meer info? Bel Dienst Welzijn op 011 67 29 15 of mail welzijn@landen.be

Deel dit evenement

bottom of page