top of page

di 09 mei

|

Leuven

Idealist tegen Wil en Dank (workshop met Rudy Vandamme)

Veel werknemers starten hun job sterk gemotiveerd, maar geraken verder in hun loopbaan gefrustreerd. Hoe wordt je weer een bekwame idealist?

Idealist tegen Wil en Dank (workshop met Rudy Vandamme)
Idealist tegen Wil en Dank (workshop met Rudy Vandamme)

Tijd en locatie

09 mei 2023, 13:30 – 10 mei 2023, 16:30

Leuven, Brusselsestraat 332, 3000 Leuven, België

Over het evenement

Veel medewerkers beginnen hun loopbaan vol idealen. Ze zijn gemotiveerd om het goede te doen. Later in hun loopbaan lopen ze vaak aan tegen allerhande beperkingen van ‘het systeem’: administratieve rompslomp, de afbakening van functies, de sfeer onder collega’s, gebrek aan goed leiderschap. Daardoor geraken ze gefrustreerd of worden cynisch.  Om daaraan te ontkomen zoeken ze nieuwe wegen voor hun eigen welzijn en zingeving.

In deze workshop staat we stil bij het hoofdstuk ‘Idealist tegen wil en dank’ uit het boek ‘Zinzoekers’ van Rudy Vandamme. Het werd honderden malen gedownload. Uit de reacties blijkt dat velen zich herkennen in het profiel van de idealist. We nodigden de auteur uit om een workshop te geven: hij licht het onderwerp toe en gaat actief aan de slag met deelnemers.

De workshop is gericht naar alle professionals, ook leidinggevenden en directies.

Het doel van de workshop is het herkennen van het verhaal van je idealen en waarden doorheen je loopbaan. Wat is er mee gebeurd? Zijn ze nog levend? Hoe kun je ze terug activeren? En vooral: Hoe word je van een gefrustreerde idealist (weer) een bekwame idealist? En wat kunnen leidinggevenden of stafmedewerkers doen om dit thema in de organisatie in te bespreken?

Deze workshop maakt deel uit van het programma 'waardenvol werk' en vormt ook de ideale inleiding voor de workshop ‘Floreren op de plek der moeite’ op 16 juni.

Deel dit evenement

bottom of page